Vrstvení šperků: Jak zkombinovat šperky pro dokonalý podzimní vzhled

V minulém článku jsme si představili trendy této podzimní sezóny. Dnes se podíváme na jeden z těchto trendů podrobněji, konkrétně na vrstvení.

Podzim je obdobím, kdy móda přirozeně směřuje k vrstvení – od svetrů, šálů až po šperky. Vrstvení šperků je jedním z nejjednodušších způsobů, jak přidat hloubku a styl i k těm nejjednodušším outfitům. Pojďme se společně podívat na to, jak správně vrstvit šperky.


Začněte s dobrým základem
Když přemýšlíte o vrstvení šperků, začněte s jedním nebo dvěma základními kousky. Například jemný zlatý náhrdelník s minimalistickým přívěskem je skvělým základem, na který můžete postupně přidávat další vrstvy, nebo také snake chain, který by neměl chybět v žádné šperkovnici. U náramků a prstenů jsou skvělým základem minimalistické kousky. Tímto způsobem zajistíte, že vrstvy nebudou působit přeplácaně, ale naopak elegantně. Na našem webu máme k dispozici spoustu dobrých základů na vrstvení:

.
.
.

Hrajte si s délkami
Jedním z triků, jak dosáhnout efektivního vrstvení, je kombinování šperků různých délek. U náhrdelníků zkuste kombinovat krátké choker náhrdelníky s delšími vrstvenými kousky. Tímto způsobem dosáhnete zajímavého efektu a váš dekolt bude působit elegantně a stylově.

18A54EFF-CF99-4D32-83F4-C3162994998C

Experimentujte s materiály a barvami

Podzimní období nabízí skvělou příležitost využít teplé a bohaté barvy. Zkuste vrstvit šperky z různých materiálů – například kombinujte zlaté s bronzovými nebo měděnými kousky. Pokud se nebojíte experimentovat, můžete také přidat šperky s přírodními kameny, které krásně ladí s podzimními odstíny.

B003C8DC-679D-431E-BF90-D74775A1D57C

Zaměřte se na prsteny

Prsteny jsou skvělým způsobem, jak dodat vašemu vzhledu osobitý nádech. Zkuste kombinovat tenké minimalistické prsteny s robustnějšími kousky, nebo je vrstvit na různých prstech. Pamatujte však na to, aby kombinace prstenů byla vyvážená a nenásilná.

464C3BAB-F8B7-4797-B4D9-C0AF73975962

Ladění šperků s oblečením

Při vrstvení šperků je důležité, aby ladily s vaším oblečením. Pokud máte na sobě barevný nebo výrazný outfit, zvolte jemnější a subtilejší šperky. Naopak, pokud je váš outfit jednoduchý a jednobarevný, nebojte se použít výraznější kousky. Například prsteny můžete ladit i k nehtům a zbytek šperku taky k make-upu.

93F36E1B-1199-4F61-9014-C2CF0742BC36

Věnujte pozornost detailům

Detaily mohou výrazně ovlivnit celkový vzhled. Zkuste si vybrat šperky, které mají zajímavé detaily nebo textury. Například šperky s drobnými krystaly nebo strukturovanými prvky mohou dodat vašemu vzhledu zajímavý detail.

E191964A-4F13-4FDD-B991-C96D61CC5B1A

Neposlední řadě: dbejte na rovnováhu

Při vrstvení šperků nezapomínejte na rovnováhu. Pokud se rozhodnete pro výrazné náhrdelníky, zvolte jemnější náušnice. Pokud máte na sobě hodně prstenů, držte náhrdelníky a náušnice v minimalistickém stylu.

Vrstvení šperků je skvělý způsob, jak přidat do svého podzimního vzhledu osobitost a kreativitu. Experimentujte s různými délkami, materiály a barvami, abyste vytvořili unikátní a stylový look. S trochou hravosti a citem pro detail můžete snadno vytvořit dokonalý podzimní outfit, který vás bude bavit nosit. Doufám, že vás tento článek inspiroval a že tuto podzimní sezónu vyzkoušíte vrstvení šperků, pokud jste to ještě neudělali. Uvidíme se u dalšího článku, xoxo Péťa.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz